Rob Ruitenbeek is ‘FietsForens van het Jaar’ in Nieuwegein

Rob Ruitenbeek wint de verkiezing ‘FietsForens van het Jaar’ van Nieuwegein fietst! Een terechte winnaar: Rob legt elke dag in een dik uur 45 kilometer af op de fiets voor zijn woon-werk verkeer, terug ook nog eens 45 in een uur. Door zijn werkgever Crédit Agricole Consumer Finance Nederland (CACF NL) in Amsterdam werd hij op donderdag 2 november met luid applaus ontvangen. Wethouder Peter Snoeren overhandigde hem vrijdag 3 november bij thuiskomst in Nieuwegein de felbegeerde e-bike van Nieuwegein fietst! Rob: “De Nieuwegeinse e-bike komt goed van pas! Ik ben net 50 geworden. Elke dag bijna 100 kilometer trappen wordt wat zwaar.”

Wethouder Peter Snoeren: ,,Nieuwegein kent veel fietsforensen die we met de verkiezing van de FietsForens van het Jaar in het zonnetje willen zetten. Zij zijn een voorbeeld hoe je ook van huis naar werk of school kan. Ikzelf fiets zo vaak mogelijk naar het Stadshuis. Even frisse lucht en een beetje beweging. Je ervaart de stad anders, komt mensen tegen en je ziet de ontwikkelingen in de natuur iedere dag opnieuw. En ik kan ook nog de auto laten staan.‘’

Uit ruim vijftig aanmeldingen selecteerde de jury op basis van motivatie, aantal fietskilometers en het aantal dagen woon-werkverkeer per week de drie finalisten: Rob Ruitenbeek, Leon op den Camp en Mike Lubberts. De jury bestond uit Clarion Wegerif, voorzitter van de Fietsersbond Nieuwegein, Ton Bothoff, directeur Verbindion (sport- en evenementencomplex Merwestein) en Laura Kok, projectleider Goedopweg (het samenwerkingsverband tussen overheden en werkgevers om de regio Midden-Nederland bereikbaar te houden).

Lachend langs de file in een banaan op wielen
Voor Rob Ruitenbeek was zijn nominatie voor de verkiezing ‘FietsForens van het Jaar’ een verrassing. Zijn vrouw gaf hem op: “Rob fietst al jaren naar kantoor. En sinds het kantoor enkele jaren geleden naar Amsterdam is verhuisd, fietst hij ‘gewoon’ bijna elke dag naar zijn werk! ‘Lachend langs de file’ zoals hij het zelf zegt, want hij zoeft zijn Nieuwegeinse collega’s op de A2 in de spits voorbij in een velomobiel! Zo’n ‘banaan op wielen’, al is de zijne tegenwoordig smurfenblauw. Rob: “De belangrijkste reden dat ik zo vaak naar m’n werk fiets is toch wel dat het zo ontspannend werkt. Na een dag hard werken is het heerlijk om m’n hoofd helemaal leeg te kunnen fietsen.”

Door weer en wind
Genomineerde Leon op den Camp, werkzaam bij Kooijman Takel & Berging, fietst door weer en wind elke dag vanuit Nieuwegein naar Vianen en weer terug. Leon: “Op de fiets is het heerlijk wakker worden in de frisse lucht en het is een gratis work out om conditioneel fit te blijven.” Genomineerde Mike Lubberts uit Nieuwegein is door zijn kinderen voor de verkiezing opgegeven. Djilan (13): “Mijn zusje Nanoushja (10) en ik vinden hem heel tof. Hij gaat met regen, sneeuw en hitte altijd met de fiets omdat hij goed wil zijn voor het milieu.” Mike: Naast een gezonde leefstijl is het milieu voor mij inderdaad een belangrijke reden om op de fiets te springen. Mijn werkgever – De Volksbank – streeft naar een klimaat neutrale balans in 2030. Dat is best uitdagend, maar het begint bij jezelf.”

Goedopweg
Nieuwegein fietst! is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werkt de gemeente Nieuwegein met de gemeenten Utrecht en Amersfoort, de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de U15 (netwerk van werkgevers in de regio) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.

Rob Ruitenbeek met zijn oorkonden de taart.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren