RMN leegt groene container in zomermaanden wekelijks

De zomer komt er weer aan en in opdracht van gemeente Nieuwegein leegt RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) tijdens de zomermaanden iedere week de groene container voor groente-, fruit- en tuinafval (gft). In de periode van 10 juni tot en met 23 augustus kunt u elke week uw groene container op de juiste inzameldag aan de weg plaatsen. Daarna wordt het gftafval weer eens per twee weken opgehaald.

Doordat RMN de container vaker leegt, raakt deze niet overvol en wordt stankoverlast zoveel mogelijk voorkomen. Daar kunt u overigens ook zelf iets aan doen door uw container in de schaduw te zetten zodat de inhoud niet gaat broeien. Om aankoeken in de container te voorkomen kunt u op de bodem een oude krant of stro neerleggen.

2 thoughts on “RMN leegt groene container in zomermaanden wekelijks

 1. Linda

  De groene container is nu net het probleem niet. De plastic afvalzakken en de grijze container trekken ongedierte aan. Wat een zinloze “oplossing” wordt er weer geboden.

  1. SC

   Nee hoor, is prima. ’t Prettig dat je het niet 2 weken hoeft op te sparen in huis. Bovendien heb Ik smerige GFT-bakken gezien, alles kan ongedierte aantrekken. In de zomer is er meer kans op overvolle GFT-bakken door tuinwerkzaamheden en op stinkbakken door warm/heet weer.

   Zinloos is dat RMN bovenbewoners niet meer aanmoedigt maar juist ontmoedigt om GFT apart aan te leveren. Op de rare, lastig leesbare kalender staat voor adressen waar gebruik gemaakt kan worden van de ondergrondse container géén GFT-dagen meer vermeld. Ook de restafvaldagen staan er niet op. Mij lijkt dat je gewoon iedereen in de wijk de volledige kalender geeft en dat degenen die gebruik maken van de ondergrondse container dat zelf wel weten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren