RMN lanceert nieuwe website en agenda-functie

Donderdag 2 maart 2017 lanceert RMN een nieuwe website, die na inloggen met postcode en huisnummer specifieke informatie laat zien voor het betreffende adres. Inwoners van o.a. Nieuwegein kunnen hiermee sneller de informatie vinden die voor hen relevant is. Het online inzamelschema is daarnaast uitgebreid met een functie waarmee ophaaldagen zichtbaar kunnen worden gemaakt in de persoonlijke digitale agenda van de betreffende gebruiker. De nieuwe website moet inwoners van Nieuwegein helpen om waardevolle grondstoffen zoals: plastic, metalen (blik) en drankenkartons (PMD) en groente-, fruit- en tuinafval (GFT), zo goed mogelijk gescheiden aan te bieden.

RMN directeur Rob Schram: “Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij RMN. RMN breidt dus uit en omdat gemeenten verschillende taken en regelgeving hanteren neemt daarmee ook de diversiteit aan informatie toe. Om ervoor te zorgen dat bezoekers toch snel de informatie kunnen vinden die voor hen relevant is, hebben we gekozen voor een website die informatie op maat aanbiedt. Huishoudens loggen in met behulp van hun postcode en huisnummer en krijgen, naast de gebruikelijke informatie, informatie te zien die relevant is voor dat adres, zoals bijvoorbeeld hun inzameldagen. Eigenlijk net zoals ze dat al gewend zijn bij het online inzamelschema.” De website is vanaf donderdag 2 maart hier te bekijken.

Ophaaldagen in digitale agenda
Naast de nieuwe website is het online inzamelschema (dat via de website te benaderen is) uitgebreid met een functie waarmee gebruikers van een digitale agenda de ophaaldagen zichtbaar kunnen maken in hun persoonlijke digitale agenda. Wie een digitale agenda heeft (bijvoorbeeld: Google, Outlook of Apple), kan zich op deze functie abonneren. De data wordt wekelijks ververst en tot 50 dagen vooruit geagendeerd. Op deze manier toont de agenda altijd actuele informatie. U kunt zich abonneren door naar het inzamelschema te gaan en achtereenvolgens te klikken op: “Wanneer”, “Naar maand- en jaarkalender” en “Zet inzameldata in uw agenda.”

Verder verlagen hoeveelheid restafval
Met de nieuwe website, het online inzamelschema met agenda-functie en de recent geïntroduceerde RMN-app, biedt RMN een scala aan informatiemiddelen. Rob Schram: “Inwoners van de RMN-gemeenten kunnen zelf kiezen wat het beste bij hun situatie past. We hopen dat de nieuwe middelen bijdragen aan het verder verlagen van de hoeveelheid restafval en het verhogen van het gescheiden aanbod van waardevolle grondstoffen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren