RMN haalde in 2016 472 kg afval op per inwoner in Nieuwegein

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) heeft In 2016 in het RMN verzorgingsgebied, waar Nieuwegein onder valt, 523 kilo huishoudelijk afval en grondstoffen per inwoner ingezameld. Daarvan is 61% hergebruikt. De hergebruikspercentages van de RMN gemeenten varieerden in 2016, als gevolg van het voeren van eigen afvalbeleid, van 53% tot 69%.Dit blijkt uit het jaarverslag dat vandaag is uitgebracht. In Nieuwegein is 472 kg gemiddeld per inwoner opgehaald in 2016. 54% daarvan is hergebruikt.

Uitbreiding in beheertaken en geleidelijk maatregelen nemen
De titel van het jaarverslag verwijst enerzijds naar de uitbreiding in beheertaken door de opdracht van het beheer van de openbare ruimte in IJsselstein vorig jaar juni en de opdracht van een inzameltaak uit de publieke markt in Bunnik en anderzijds naar de geleidelijke invoering van maatregelen om de hoeveelheid restafval verder terug te dringen in de deelnemende gemeenten.

Verdere daling hoeveelheid restafval
RMN directeur Rob Schram: “Gelijkschakeling van afvalbeleid zal uiteindelijk leiden tot een vergelijkbaar hergebruikspercentage en een gelijke hoeveelheid restafval per inwoner. De hoeveelheid restafval varieert momenteel nog van 186 tot 220 kilogram per inwoner. Nu Nieuwegein begin dit jaar ook is overgaan op de inzameling van PMD is de verwachting dat de gemiddelde hoeveelheid restafval per inwoner dit jaar verder daalt naar maximaal 200 kilogram restafval per inwoner. Daarmee heeft RMN (en de gemeente) haar doelstelling bereikt. De uiteindelijke ambitie is maximaal 100 kilogram restafval per inwoner in 2025. Dit vergt diverse maatregelen”.

PMD-inzameling met minicontainers
In 2016 hebben in de gemeenten Soest en IJsselstein proeven plaatsgevonden met het verstrekken van een aparte (4e) container voor PMD, gelijktijdig met de verlaagde frequentie van het ophalen van restafval van 1 maal per 2 weken, naar 1 maal per 4 weken. Bij de kleinere percelen is de restafvalcontainer omgeruild voor een PMD container en is er een (verzamel)brengvoorziening voor restafval geplaatst. Op basis van de uitkomsten van deze proeven gaat de gemeente Soest, als eerste gemeente binnen het RMN gebied, dit jaar over tot inzameling van PMD met behulp van minicontainers.

One thought on “RMN haalde in 2016 472 kg afval op per inwoner in Nieuwegein

  1. […] RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) heeft In 2016 in het RMN verzorgingsgebied, waar Nieuwegein onder valt, 523 kilo huishoudelijk afval en grondstoffen per inwoner ingezameld. Daarvan is 61% hergebruikt. De hergebruikspercentages van de RMN gemeenten varieerden in 2016, als gevolg van het voeren van eigen afvalbeleid, van 53% tot 69%.Dit blijkt uit het jaarverslag dat vandaag is uitgebracht. In Nieuwegein is 472 kg gemiddeld per inwoner opgehaald in 2016. 54% daarvan is hergebruikt…..lees verder […]

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren