RMN berichten: Recyclingstation aan de Utrechthaven maandag 27 juni gesloten

Woon je in Nieuwegein en was je van plan binnenkort de grote voorjaarsschoonmaak te doen? Maandag 27 juni vervangt Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) de grofvuil perscontainers op het recyclingstation aan de Utrechthaven in Nieuwegein. Op deze dag is het recyclingstation dus gesloten voor publiek.

Er is groot materieel nodig en omdat het terrein niet zo groot is, heeft RMN besloten het recyclingstation deze dag te sluiten. Op deze manier is het mogelijk om de werkzaamheden in één dag uit te voeren en ondervindt jij zo weinig mogelijk hinder.

Extra ophalen groene container
In de zomerperiode leegt Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) de groene container weer wekelijks. Dit is de container voor groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFT). In de periode van 13 juni tot en met 26 augustus 2022 mag u uw groene container op de juiste inzameldag vóór 07.30 uur aan de weg plaatsen. De rest van het jaar leegt RMN de GFT-container elke twee weken.

Om er zeker van te zijn dat u de meest actuele ophaaldata bij de hand heeft, raden we u aan gebruik te maken van het digitale inzamelschema of van de RMN app. Download de RMN app gratis in uw appstore (voor iOS en Android). Wanneer u het ontvangen van notificaties instelt, dan ontvangt u een melding wanneer de container aan de weg moet staan.

Hoe voorkom ik (stank)overlast?
Ondanks dat RMN uw GFT-container in de zomermaanden elke week leegt, kan het toch voorkomen dat deze gaat stinken vanwege het warme weer. Om stank en insecten in de container te voorkomen, is het verstandig de container in de schaduw te plaatsen, zodat de inhoud niet gaat broeien. Leg onderin de container wat stro neer om het aankoeken van etensresten te voorkomen. Een takje lavendel helpt een aantal insecten voorkomen. Deze en meer tips vindt u terug op de website van RMN en in de RMN-app.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk