Overzicht diverse kerstactiviteiten in Nieuwegein afgelopen weekend

Het afgelopen weekend konden de inwoners van Nieuwegein were genieten van diverse Kerstactiviteiten in hun woonplaats. Zo liep er een Kerstkaravaan door vreeswijk. Konden wijkbewoners in Jutphaas en Zuilenstein genieten van een prachtige kerstsfeer in Park Kokkeboogaard en in Batau Noord kwamen ruim 600 mensen af op de kerstmarkt in Bouwspeeltuin Bouwgein.

Sfeervolle Kerst in de Kokkeboogaard
Vorig jaar zetten de vrijwilligers van de achtertuin in de Kokkebogaard zich in voor een kerstfeest in het park samen met de vrijwilligers van buurtkamer de Groote Hond. Helaas was toen het slechte weer een spelbreker, waardoor er minder bezoekers op af kwamen.

Dit jaar werd op 15 december voor de tweede keer Kerst in de Kokkebogaard gehouden, twee dagen na Kaarslicht in Vreeswijk. Terwijl het woensdagavond in Vreeswijk regende, bleef het vrijdag gelukkig droog. De paden in het park tussen buurtkamer De Groote Hond en wijkcentrum De Componist waren verlicht en overal kwam je de Kerstman tegen. A Capella werden Christmas Carols gezongen.

Er was kerstmuziek, Dickensfiguren, een foodtruck, kraampjes, bierproeverij, erwtensoep,  chocolademelk, glühwein en oliebollen. De sfeervolle Kerst trok dit jaar veel bezoekers waardoor erwtensoep en oliebollen snel van de hand gingen en het werd een gezellig samenzijn in park De Kokkebogaard.

Kerstmarkt in Bouwgein
Met rond de 600 bezoekers, 20 kramen met handgemaakte producten, de kerstman met presentjes voor kinderen, een knutselactiviteit en kerstkoor Ladies First! was de tweede editie van de Kerstmarkt op Bouwgein een groot succes! Alles mede mogelijk gemaakt met bijdragen van Wijknetwerk Batau Noord en Geins Geluk met de hulp van 35 vrijwilligers.

De Kerstkaravaan trok zondag door Vreeswijk
13 Ukelele-spelers brachten een hartverwarmend Kerstconcert bij de mensen voor de deur.
Onder het genot van warme chocolademelk genoten buurtbewoners op 3 plekken rondom de vuurkorf van dit leuke evenement. De Kerstkaravaan is een activiteit van het Dorpshuis Fort Vreeswijk m.m.v. Woonin.

Kerstkaravaan

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk