Riny Kooijman wint voor de 3e keer Zevenstar bierbrouw wedstrijd

In november van het afgelopen jaar werd voor de 4e maal een Zevenstar bierbrouw wedstrijd uitgeschreven. Amateurbrouwers uit Nieuwegein konden zich voor deze wedstrijd inschrijven. De opdracht was:  “Maak een echt Tripel bier.”

De ingeschreven amateurbrouwers hebben, na thuis flink aan hun recept gesleuteld te hebben, hun wedstrijdbier op 14 februari l. ingeleverd. Op zaterdag 18 februari hebben vervolgens de keurmeesters van het Bier Keurmeesters Gilde (BKG-Nederland) de bieren gekeurd. De uitslag van deze keuring werd op 21 februari bekend gemaakt.

De winnaar van deze wedstrijd werd Riny Kooijman, die intussen zijn sporen op het gebied van bierbrouwen wel heeft verdiend. Hij is voor de derde maal winnaar geworden van de Zevenstar bierbrouw wedstrijden. Het recept van hem is intussen omgeschreven naar 1000 liter Tripel bier. De keurmeester omschreven het winnende bier als volgt: ‘Het is een complex bier waarin een citrusachtige fruitigheid, kruidigheiheid en lichtmoutigheid met een mooie bitterheid harmonieus samenvallen. Een stevige alcoholisch bier dat door zijn frisse en evenwichtige karakter goed door drinkbaar is. Het is een prima voorbeeld van de stijl die genoemd mag worden als Tripel.

Maandag 27 februari was het zover en kon Riny zijn bier in de Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte zelf brouwen. Het Zevenstar Tripel bier, heeft de naam UMA gekregen. De naam UMA is de afkorting van Ultra Major, wat weer Grote Beer betekent en de Grote beer heeft zeven sterren. Het Zevenstar UMA Tripel bier zal half april in de winkels verkrijgbaar zijn.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel en Frans Evers volgden de wedstrijd van A tot Z en maakte voor onze lezers bovenstaand videoverslag. Op de foto onder Jos en Frans met hun eigen ‘Zevenstar’ vergelijkend warenonderzoek. Uiteraard nadat de opnames gemaakt waren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk