Ringen ooievaarsjongen Galecop

Op 21 maart 2006 werd door enkele leden van het Wijkoverleg Galecop een ooievaarsnest geplaatst in de groenstrook tussen de Reinesteijnseweg en de Lucas van Leydenhage, betaald uit het wijkbudget dat het wijkoverleg elk jaar ontvangt van de gemeente en de woningbouwcorporaties. In 2013 kwam voor het eerst een ooievaarspaartje en die kregen jongen. Voor het vijfde jaar is nu het ooievaarspaar teruggekeerd op het nest in de wijk Galecop.

Nadat er vorig jaar helaas geen jonge ooievaars zijn geboren, mag Galecop zich dit jaar verheugen in de geboorte van maar liefst 4 jonkies. Ook deze kleintjes zullen weer geringd worden door een ringer van STORK (Stichting Research and Knowhow) Dit gebeurd op zaterdag 3 juni om 14.15 uur.

Door het ringen worden ooievaars individueel herkenbaar, waardoor het mogelijk is ze te volgen. Dit vormt de basis voor de verzameling van gegevens. Met die gegevens kan onderzoek gedaan worden. Het levert inzicht op in het leven van ooievaars.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren