Rijnhuizerbrug en Geinbrug een weekend dicht

De Rijnhuizerbrug en de Geinbrug zijn in het weekeinde van 19 en 20 maart afgesloten voor al het doorgaande verkeer. De afsluiting is nodig vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de bruggen. De werkzaamheden worden, afhankelijk van de weersomstandigheden, in één of twee weekenden, uitgevoerd. Als reserve is het weekend van 9 en 10 april gereserveerd. Het conserveren van een brug is een omvangrijk werk dat enkele weken duurt. Verflagen moeten worden verwijderd of hersteld, waarna er een nieuw UV-bestendig conserverings-systeem wordt aangebracht.

Gedurende de werkzaamheden is het niet mogelijk de brug te betreden. Wel is er op verzoek scheepvaart mogelijk. Sloepen en roeiboten, waarbij geen brugdraai benodigd is, kunnen ongehinderd onder de brug doorvaren. Het voetgangers – en fietsverkeer is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid met behulp van omleidingsborden.Geinbrug.

De gemeente Nieuwegein heeft in 2013 aan schildersbedrijf Kuurman West B.V. uit Zwijndrecht opdracht verleend om in de komende jaren alle zeven beweegbare bruggen van een nieuwe conservering te voorzien. Dit zal niet alleen het aanzien van de bruggen verbeteren, maar heeft vooral als doel de corrosievorming te stoppen en tegen te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren