Leerlingen verzamelen weer Groene Voetstappen

Hoe ben jij naar school gekomen vandaag? Die vraag krijgen leerlingen van basisschool De Toonladder in Galecop, Daltonschool UniQ en groep 7 van basisschool Ziezo deze week elke dag. Want zijn ze te voet of met de fiets gekomen, dan verdienen ze een sticker met Groene Voetstappen.

Door mee te doen met deze actie, willen de scholen ouders stimuleren hun kinderen minder met de auto naar school te brengen. “En dat is erg belangrijk!”, vindt wethouder Hans Reusch. “Want te voet of met de fiets is veiliger èn gezonder. En het is beter voor het milieu.” In totaal doen er dit jaar 467 Nieuwegeinse leerlingen mee met de actie. De klas met de meeste stickers ontvangt woensdag 9 oktober de wisselbeker. Deze prijkt nu nog in groep 8 van De Toonladder, dus zij zullen vast extra hun best doen deze beker nog een jaartje te mogen houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren