‘Rijnhuizen’ is komend weekeinde ‘Buitengewoon’

Het is nog stil in het park rond Kasteel Rijnhuizen, maar komend weekeinde is het dan zover: op zaterdag 25 en zondag 26 augustus vindt de eerste editie van het culturele evenement ‘Rijnhuizen Buitengewoon’ plaats. Ruim zestig amateur- en professionele kunstenaars uit de regio tonen van 12.00 tot 17.00 uur hun werk in expositietenten en langs de beeldenroute.

‘Rijnhuizen Buitengewoon’ is meer dan schilderijen, keramiek en beelden. Zes woordkunstenaars delen hun zielenroerselen met de bezoekers. Overwegend jonge musici onderhouden het publiek op het terras met een verrassende variatie in muziek: klassiek, jaren-vijftig en hedendaags. Vier van de exposerende kunstenaars geven workshops voor geïnteresseerde bezoekers, bijvoorbeeld sieraden maken van speksteen of tekenen met soft pastelkrijt. Er is er zelfs een workshop speciaal voor kinderen; zij kunnen terecht bij de ‘Kids Art Club’, waar ze alles leren over kleuren en ook zelf aan de slag kunnen.

Er is nog meer: in het fraai aangelegde park rond Kasteel Rijnhuizen staan zeer oude bomen en veel soorten stinzenflora, verwilderde sierplanten. De beheerder van het landgoed neemt u graag mee in zijn domein, hij geeft rondleidingen van een half uur door dit ‘pareltje’ van Nieuwegein.

Voor elk wat wils dus. Zaterdag 25 en zondag 26 augustus is het park rond Kasteel Rijnhuizen weer het centrum van kunst in vele vormen en uitingen. De toegang en alle activiteiten zijn gratis.

Voor meer informatie over kunstenaars, tijden van voordrachten en workshops, aanvangstijden van de rondleidingen en bereikbaarheid van het terrein zie de website van dit evenement.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!