Rijnhuizen Buitengewoon 2020 afgelast

Kasteel Rijnhuizen met z’n prachtige tuinen, waterpartijen en bossen is één van de pareltjes van Nieuwegein. Op deze unieke locatie zou Stichting KunstGein op zaterdag 11 en zondag 12 juli aanstaande voor de tweede keer het kunst- en cultuurevenement ‘Rijnhuizen Buitengewoon organiseren. Maar het Coronavirus gooit roet in het eten. De organisatie moet het evenement afblazen.

De organisatie van Rijnhuizen Buitengewoon 2020: ‘Het is voor iedereen een vreemde tijd en het belang van onze gezondheid staat voorop. Met de huidige afgegeven maatregelen door de overheid, o.a. het afzien van grote evenementen, kan er dit jaar geen kunst- en cultuurevenement Rijnhuizen Buitengewoon plaatsvinden. Het bestuur van Stichting KunstGein begrijpt dat dit een voor velen teleurstellend bericht is, maar het kan niet anders. Na beëindigen van de maatregelen rondom het Coronavirus bekijkt het bestuur de mogelijkheden het evenement in het volgend jaar te organiseren.’

Normaal zouden amateur- en professionele kunstenaars uit de regio tijdens Rijnhuizen Buitengewoon hun werk presenteren in het park van het kasteel. Naast een overdekte expositie en een beeldenroute waren demonstraties, voordrachten en muziekoptreden gepland voor kunstliefhebbers én voor mensen die (nog) niet van kunst houden. De organisatie hoopt iedereen in 2021 te mogen begroeten in de tuinen van het kasteel aan Rond Het Fort in Jutphaas. Want dan wil de organisatie het twee jaarlijks evenement weer houden als de situatie het toelaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk