Rijksgelden voor jeugdgezondheidszorg

Per 1 januari 2003 zijn de gemeenten verantwoordelijk worden voor de preventieve zorg voor alle kinderen tot 19 jaar. Het basistakenpakket jeugdgezondheidszorg (JGZ) is wettelijk verankerd en kent een uniform deel en een maatwerkdeel. Het uniforme deel van het basispakket bestaat uit activiteiten die gestandaardiseerd en op uniforme wijze aan alle individuen uit de doelgroep moeten worden aangeboden. Het maatwerkdeel bestaat uit activiteiten die afgestemd worden op zowel specifieke zorgbehoeften van de jeugdige als op lokale omstandigheden. Voor het uniforme deel is voor de gemeente Nieuwegein, op basis van de voorlopige berekening voor 2003, een bedrag beschikbaar van € 612.244.

Het college stelt de raad voor om dit bedrag door te sluizen naar de uitvoerende organisatie, Stichting Vitras. Om te voorkomen dat stichting Vitras wordt geconfronteerd met liquiditeitsproblemen en gelet op het belang van de continuïteit van de werkzaamheden heeft het college besloten om – vooruitlopend op het raadsbesluit – na ontvangst van de formele bevestiging van het ministerie in januari 2003 de eerste betaling door de gemeente te doen aan Stichting Vitras.

Het college verzoekt de raad dit voorstel te behandelen in de vergadering van 6 maart. Dit voorstel gaat over het uniforme deel van het basispakket. De planning is dat het college nog in januari een voorstel aan de raad kan doen over het maatwerkdeel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk