Riet vd Nat doet mee aan de Waterschapsverkiezingen

Waterschapsverkiezingen; het klinkt allemaal veel minder spannend dan Gemeenteraad of Tweede Kamer. Toch zijn ze erg belangrijk. Droge voeten, goed beheer van water en milieu: dat willen we toch allemaal.

‘Daarom roepen wij u op te gaan stemmen voor het Waterschap. Daar is nu een extra goede reden voor. Riet van der Nat stelt zich kandidaat. Zij weet als geen ander hoe belangrijk schoon water en zorg voor klimaat en milieu zijn voor een stad als Nieuwegein. Riet was van 1986 – 2002 wethouder in Nieuwegein, o.a. van milieu en stadsbeheer. Dat wil zeggen: zorgen voor natuurvriendelijke oevers, rioolplan, baggerplan en waterplannen. In haar rol heeft zij veel met het waterschap te maken gehad. Een kandidaat dus die weet zij het over heeft.’

Riet van der Nat vindt dat bewoners en belangenorganisaties zo snel mogelijk bij het maken van plannen moeten worden betrokken. Verder vindt ze het belangrijk dat de gemeenten tempo maken in het opstellen van waterplannen en het duurzaam waterbeheer bevorderen.

Schoon water, voorkomen van wateroverlast en omgaan met klimaatverandering zijn concrete zaken waar we allemaal mee te maken hebben. Nederland leeft met water! Nieuwegein stemt voor een Nieuwegeinse kandidaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk