‘Retour en Bourgogne’ op Fort Jutphaas

In samenwerking met provincie Utrecht en de gemeente Utrecht organiseert Filmtheater ‘t Hoogt in augustus en september Cinema Buiten, openluchtfilmvoorstellingen op bijzondere erfgoedlocaties. Veertien speciaal geselecteerde arthouse films zijn op elf prachtige historische locaties te zien, zoals Kasteel Amerongen, Museum Oud Amelisweerd, Paleis Soestdijk en forten van de Hollandse Waterlinie. Ook op Fort Jutphaas is een film te zien: ‘Retour en Bourgogne’. Deze filmvertoning, zaterdag 25 augustus aanstaande, op Fort Jutphaas is onderdeel van Zomerfestival Op het Fort.

Over de film
Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen hen een jaar lang in de kunst van de ambachtelijke wijnbouw die in het teken staat van het ritme van de seizoenen.

Locatie: Fort Jutphaas
Fort Jutphaas ligt verscholen in het gebied Rijnhuizen, midden in Nieuwegein. Het is rond 1820 gebouwd en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een onneembare vesting die Holland tot 1940 beschermde tegen vijandige troepen. Het hele forteiland, inclusief de omliggende gracht en toegangsweg is rijksmonument. Het hoofdgebouw is nu een wijnwinkel en een locatie voor feesten, kookworkshops en wijnproeverijen.

Let op: kaartverkoop alleen online of tot een dag van tevoren fysiek aan de filmkassa van Filmtheater ‘t Hoogt. Kaarten reserveren is niet mogelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!