Resultaten seniorenonderzoek Lekstroom

Een groot deel van de 65-plussers is eenzaam en ruim twee op de drie ouderen hebben last van een chronische aandoening. Dit zijn twee belangrijke conclusies die naar voren kwamen uit de presentatie van het onderzoek “Senioren onder de Loep”, die op donderdag 14 november jl. is gehouden voor het gebied de Lekstroom, waaronder Nieuwegein valt.

In 2001 voerde de GGD Midden-Nederland een onderzoek uit naar de gezondheid, welzijn, wonen en zorgbehoefte van zelfstandig wonende 65-plussers in de 25 gemeenten in de regio Midden Nederland. De informatie vanuit dit onderzoek moet bijdragen aan de ontwikkeling van het gemeentelijk en regionaal beleid voor ouderen. Van de 9.383 verstuurde vragenlijsten zijn er 6.864 retour gekomen. De resultaten hiervan worden opgesplitst en gepresenteerd in vier subregio’s, waaronder ook de regio Lekstroom (Houten, Nieuwegein, Vianen, Lopik en IJsselstein). Lees hier de conclusies.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren