Resultaten inspraak tweede aansluiting Plettenburgerbaan

Nieuwegein wil de bereikbaarheid van het bedrijventerrein Plettenburg / De Wiers verbeteren door het bedrijventerrein een extra (tweede) aansluiting te geven op de Plettenburgerbaan. Op 23 september j.l. is hier een inspraakbijeenkomst over geweest. In de inspraak is gevraagd om een vrijliggend fietspad van de Marconibaan naar het Oosterlicht College. Het college vindt dat een goed idee en heeft laten uitzoeken of dat mogelijk is. Nu blijkt dat het kan, heeft het college ingestemd met deze inspraakreactie. Het uiteindelijke besluit wordt genomen door de gemeenteraad.

De commissie RIM (Ruimtelijke Inrichting en Milieu) bespreekt het voorstel op 26 november en brengt advies uit aan de gemeenteraad. Op 17 december neemt de gemeenteraad een besluit.

De tweede aansluiting wordt een T – aansluiting op de Plettenburgerbaan met verkeerslichten. Aan de zuidkant komt een ventweg tussen de Structuurbaan en de Bongenaar. De doorgaande fietsers kunnen via deze ventweg naar het oosten fietsen. Het Oosterlicht college heeft tijdens de inspraakbijeenkomst verzocht om een fietspad (voor twee richtingen) aan de zuidzijde van de Marconibaan toe te voegen. Het fietspad voorkomt twee oversteken voor fietsers over het verkeersluwe gedeelte van de Marconibaan en verhoogt het comfort van de fietsers. Het aanleggen van dit fietspad is mogelijk tussen De Bongenaar en de toegang naar de school bij de Dieselbaan.

De start van de uitvoering is gepland in het tweede kwartaal van 2003. De aansluiting kan dan begin 2004 in gebruik worden genomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk