Katern

Reserve tellers gezocht voor de verkiezingen 21 maart

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Ook kunt u stemmen in een raadgevend referendum over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).

De stembureaus worden overdag bemand door een voorzitter en een aantal stembureauleden. Het stemmen gebeurt handmatig, hierdoor is het tellen van de stemmen een hele klus. Het stembureau sluit om 21.00 uur en dan begint het stemmentellen. De stembiljetten worden uitgezocht en vervolgens geteld door de mensen die de hele dag op het stembureau gewerkt hebben en de stemmentellers.

Reserve tellers gezocht
Inmiddels zijn er voldoende aanmeldingen ontvangen om de stemmen te tellen. De gemeente Nieuwegein is nog wel op zoek naar tellers voor de reservelijst. Het kan namelijk zijn dat iemand op de dag zelf ziek is of toch niet aanwezig kan zijn. Daarom kunnen reserve tellers nog op de dag van de verkiezingen opgeroepen worden. Lijkt het u leuk om als reserve teller op de lijst te staan?
Dan kunt u zich aanmelden als stemmenteller via verkiezingen@nieuwegein.nl.

Wat vraagt de gemeente van u?
U bent minimaal 18 jaar en u werkt georganiseerd en nauwkeurig. U heeft een e-mailadres en een mobiele telefoon. Een vereiste voor deze functie is dat u de telinstructie succesvol doorloopt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren