Reportage over brand in de Geinsche Hof

RKK Zwaailicht blikt zaterdag 22 november in de tv-uitzending op NPO2 terug op de brand in zorgcentrum De Geinsche Hof in Nieuwegein die op 27 juni 2011 plaatsvond. Bij de brand vielen 52 gewonden, onder wie Dagmar Wennink.

In deze aflevering van RKK Zwaailicht praat presentator Leo Fijen met Dagmar over hoe ze aan de dood is ontsnapt en hoe ze haar leven na dit drama weer heeft opgepakt. Ook komen hulpverleners en medewerkers van de Geinsche Hof aan het woord over deze ingrijpende dag.

Het is 27 juni 2011, een warme zomerdag. Het is vroeg in de ochtend, de bewoners van zorgcentrum De Geinsche Hof in Nieuwegein liggen nog in bed als op het dak van het verpleeghuis brand uitbreekt. De verstikkende rook verspreidt zich via het ventilatiesysteem razendsnel door het hele huis. Alle 138 bewoners moeten onmiddellijk worden geëvacueerd. Geen gemakkelijke opgave, want de meeste bewoners zijn niet in staat om zelfstandig het pand te verlaten. Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein stond paraat om mensen op te vangen en te voorzien van medische zorg. Het Calamiteitenhospitaal in Utrecht werd echter speciaal opengesteld, voor de acute grootschalige opvang van de vele slachtoffers.Vijftig mensen raken gewond. Dagmar Wennink is één van hen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren