Repair Café wint Groene Lintje

Vrijdagavond 5 juni (wereldmilieudag) is onder grote belangstelling het Groene Lintje uitgereikt. Het Groene Lintje is een initiatief van GroenLinks om personen of organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor natuur, milieu en duurzaamheid, in het zonnetje te zetten. De uitreiking vond plaats nabij de buurt/belevingstuin van de winnaar 2014 ‘Cirkeltje Rond.’ De tuin is gelegen in de wijk Fokkesteeg Noord, direct naast het Revalidatie en Zorgcentrum de Geinsche Hof aan de Vuurscheschans. Vanwege het slechte weer vond de uitreiking plaats in De Geinsche Hof.

De drie genomineerden waren: Joke de Groot (Onderhoud groot groenperk in de eigen (muziek) buurt) – Peer van Halderen (Oprichter en stimulator van het Repair Café Nieuwegein) en Zanna Hollermann (Initiatiefnemer moestuintje Galecopperzoom).

De jury, bestaande uit de bestuursvoorzitter en de fractievoorzitter van GroenLinks Nieuwegein en de winnaar van vorige jaar, waren het unaniem eens dat het Groene Lintje moest naar de oprichter en stimulater van het Repair Café Nieuwegein: Peer van Halderen. Het Groene Lintje werd uitgereikt door de wethouder van GroenLinks/D66 de heer Peter Snoeren.

Aanmoedigingsprijzen zijn dit jaar uitgereikt aan Zanna Hollermann vanwege haar initiatief tot het inrichten van moestuintjes aan de Galercopperzoom en aan Joke de Groot vanwege het onderhouden van een groot groenperk in de Muziekbuurt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren