Deel opbrengst Sint Maarten Jutphaas naar de Speelgoedbank in Nieuwegein

Donderdag 11 november jl. werd weer de traditionele Sint-Maartenoptocht in Jutphaas gehouden. De optocht werd georganiseerd door de Nicolaaskerk en de protestantse Dorpskerk. Dit jaar trokken ongeveer 45 kinderen vanuit de Nicolaaskerk de omliggende wijk in.

Buurtbewoners konden via het laten branden van een buitenlamp laten weten of ze mee wilden doen en de kinderen mochten daar aanbellen. Na het zingen van een Sint Maartenliedje werden ze vervolgens getrakteerd op wat lekkers.

Geheel in de geest van Sint Maarten, die zijn mantel deelde met een bedelaar, ging een deel van de snoepopbrengst naar de Speelgoedbank in Nieuwegein. Ook elders in Nieuwegein werd Sint Maarten gevierd.

Corona
Ondanks de huidige Coronasituatie kon Sint Maarten dit jaar gewoon doorgaan. Wel waarschuwden de veiligheidsregio’s in Nederland om de basismaatregelen in acht te nemen, zoals afstand houden, bij verkoudheid thuisblijven en regelmatig handen wassen. Mensen achter de deur kregen de tip om alleen voorverpakte traktaties uit te delen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk