Repair Café in Buurtplein Doorslag

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Zaterdag 6 april aanstaande is er weer een Repair Café in Nieuwegein. Van 11.00 uur tot 14.00 uur, slijpen specialisten je messen en snoeigereedschap tijdens het Repair Café in Buurtplein Doorslag of neemt een naaister je broek in.

Ook staan er technici, naaisters, fietsenmakers en een klokkenmaker klaar om je kapotte spullen te repareren. Doel is de afvalberg te verkleinen. De reparatie is gratis. Een donatie is welkom. Het repair Café vindt plaats in het buurtplein aan de Parelduiker 13 in Nieuwegein.

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Bijna alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Zij stellen het zeer op prijs als u uw apparaten of spullen schoon meebrengt en bijvoorbeeld de gebruikte koffiepads of stofzuigerzakken van tevoren uit het apparaat verwijdert.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. De gemeente Nieuwegein ondersteunt dit initiatief vanuit het netwerk ‘Samen Duurzaam.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk