Repair Café op zaterdag 1 juli in Buurtplein Doorslag

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Zaterdag 1 juli is er weer een Repair Café in Nieuwegein. Deze keer is de klokkenmaker weer aanwezig en zit een team van naaisters klaar om kapotte kleding te repareren.

Naast de gebruikelijke reparaties, bestaat er dan de mogelijkheid om scharen, messen (zonder kartels) en niet-elektrisch tuingereedschap te laten slijpen. Daarnaast repareren de vrijwilligers kapotte apparaten, kleding, fietslichten en nog veel meer. Het Repair Café op Buurtplein Doorslag aan de Parekduiker 13 is open van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Bijna alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Zij stellen het zeer op prijs als u uw apparaten of spullen schoon meebrengt en bijvoorbeeld de gebruikte koffiepads of stofzuigerzakken van tevoren uit het apparaat verwijdert.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. De gemeente Nieuwegein ondersteunt dit initiatief vanuit het netwerk ‘Samen Duurzaam.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk