Repair Café Nieuwegein: ‘Vervang jij een kapotte fietslamp meteen?’

Maar liefst 4 op de 10 fietsers doen dit niet. Toch is het heel belangrijk om dat snel te fiksen. Met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. Daarom doen Repair Café Nieuwegein en de Fietsersbond afdeling Nieuwegein in oktober mee met de ANWB fietsverlichtingsactie.

Kom zaterdag 7 oktober van 14.00-17.00 met je fiets naar het Repair Café in het Milieu Educatie Centrum in Park Oudegein en laat je lampjes vervangen. En natuurlijk is er deze middag ook hulp bij de reparatie van kleding, textiel, huishoudelijke apparaten, fietsen, speelgoed, dingen van hout, kunststof, aardewerk of metaal. De reparaties zijn gratis, voor onderdelen wordt een vergoeding gevraagd. Meer informatie kunt u verkrijgen door een e-mail te sturen aan Peer van Halderen: repaircafenieuwegein@gmail.com of telefonisch: 06-17564000.

Repair Café verwacht 7 oktober voor de 250ste keer dit jaar een geslaagde reparatie uit te voeren, en tevens de 1.500ste geslaagde reparatie sinds de start in april 2013!

Repair Café International
Repair Café International heeft een opdracht gekregen van de Nederlandse regering. Vanaf dit jaar onderzoeken ze welke producten Repair Café’s het vaakst repareren en wat daarbij komt kijken. Zo wil de overheid meer inzicht krijgen op de repareerbaarheid van de spullen in ons dagelijks leven.

De opdracht is het gevolg van een motie die de Tweede Kamer een tijdje terug aannam. De Kamer wil de resultaten van het onderzoek gebruiken om fabrikanten te stimuleren tot robuuster ontwerp, zodat producten minder snel kapot gaan en beter repareerbaar zijn.

Reparatiemonitor
Repair Café International ontwikkelt daarom de Reparatiemonitor: een online tool waarin Repair Café-vrijwilligers al hun reparatiegegevens kunnen invoeren. Dit jaar wordt de monitor getest door een pilotgroep van tien Nederlandse Repair Café’s en ook Nieuwegein doet mee aan de pilot! Daarna gaan meer Repair Café’s ermee aan de slag. Zo kunnen er steeds betere conclusies worden getrokken.

Nieuwe reparatiebon
Peer van Halderen van Repair Café Nieuwegein: ‘De bon die Repair Café International zelf daarvoor ontwikkeld had, was voor ons onoverzichtelijk en niet handig en dan zouden we voor techniek en textiel twee aparte formulieren moeten gebruiken. Ook werden er gegevens van klanten gevraagd die voor ons niet interessant waren. Onze oude reparatiebon hebben we wat aangepast, er is mee geoefend en is nu definitief en hebben er 500 van laten drukken.’

‘Na afloop neemt de voorman de werkbonnen mee naar huis en voert de gewenste gegevens digitaal in. Tevens houdt hij nauwgezet bij wat we zoal doen per keer en per jaar. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat iedereen de bon volledig en duidelijk invult, zowel klant als vrijwilliger.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren