Renovatie Prinses Beatrixsluis klaar

De laatste deur van de Prinses Beatrixsluis in Vreeswijk is gerenoveerd. Hiermee is een eind gekomen aan een grote opknapbeurt van de sluis tussen het Lekkanaal en de Lek die twee jaar geleden is begonnen.

Alle vier de deuren zijn hersteld en de kabels waarmee de deuren omhoog worden getild zijn vervangen. De deur die woensdagochtend werd terugbezorgd, komt in een nieuwe opbergruimte aan de westkant van het kanaal. Het ophangen was geen gemakkelijke klus, want de deur weegt bijna 170 ton. Door de reservedeur kan de sluis tijdens renovaties sneller weer opengaan voor de scheepvaart.

Omdat die schepen steeds groter worden, start Rijkswaterstaat in 2016 met het verbreden van het Lekkanaal en er komt een derde sluiskolk. Daardoor kunnen schepen in de toekomst sneller en makkelijk doorvaren richting bijvoorbeeld de haven van Rotterdam. De volgende renovatie van de sluis in Nieuwegein is over 20 jaar gepland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren