Regiotram Utrecht op een heel nieuw spoor

Bestuur Regio Utrecht (BRU) vervangt de trambaan op het 24 Oktoberplein in Utrecht tijdens de drie laatste weekeinden van mei. Op 13 mei wordt daartoe het startsein gegeven. De trambaan tussen Utrecht en Nieuwegein-stadscentrum is bijna dertig jaar oud. Daarom zal trambeheerder BRU vanaf volgend jaar alle rails en de bovenleiding van dit traject laten vervangen door een heel nieuw spoor. Omdat de gemeente Utrecht toch al het 24 Oktoberplein aanpakt, vervangt BRU de trambaan op dit plein nu al.
De nieuwe trambaan wordt aangelegd volgens de eisen die BRU gaat stellen aan het hele tramnetwerk. Zo worden de nieuwe tramrails op het 24 Oktoberplein in betonnen platen gelegd, in speciaal elastisch materiaal. Daardoor zal de tram minder geluid en trillingen veroorzaken en vraagt de nieuwe trambaan in de toekomst minder onderhoud. In december 2010 werd de trambaan door het Rijk aan BRU overgedragen. De start van de trambaanvervanging is nu de eerste grotere publieke activiteit van BRU als beheerder van de trambaan.
Om de hinder voor de tram en het overige verkeer op dit drukke knooppunt zo veel mogelijk te beperken, vinden de werkzaamheden in het weekeinde plaats. Er rijden er gedurende de drie weekeinden geen trams maar bussen in beide richtingen tussen Utrecht CS en halte Nieuwegein Zuilenstein. Dit gaat in op vrijdagavond 22.00 uur en duurt tot maandagochtend 5.00 uur. Dit alles geldt voor de drie weekeinden van 13 t/m 15 mei, 20 t/m 22 mei en 27 t/m 29 mei.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk