Regiotram Utrecht gaat komende week bladeren verwijderen op de trambaan

De onderhoudsploeg van RegioTram Utrecht is eind november in Nieuwegein en Utrecht op verschillende plekken langs de trambaan ’s nachts actief. De bladeren die op de rails liggen worden weggehaald om problemen met geluid van de trams te voorkomen.

Bladeren en rails zijn geen goede combinatie. ‘Als wij bladeren niet op tijd van de trambaan halen, wordt het spoor nat en glad. Met als gevolg slijtage aan de wielen en geluidsoverlast voor de directe omgeving wanneer de trams remmen en optrekken’ aldus RegioTram Utrecht.

In de nacht van maandag 29 en dinsdag 30 november worden daarom bladblazers ingezet tussen de haltes Wijkersloot (Nieuwegein) en 24 Oktoberplein (Utrecht). De werkzaamheden zijn tussen 01.00 en 05.15 uur. Het werk wordt in de nacht uitgevoerd omdat dan het openbaar vervoer niet wordt gehinderd.

Hinder
Wij houden hinder en overlast voor de directe omgeving zo beperkt mogelijk. Toch is niet te voorkomen dat de bladblazers waarmee het werk wordt uitgevoerd korte tijd te horen zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren