Regiotram Utrecht gaat komende week bladeren verwijderen op de trambaan

Bladeren en rails zijn geen goede combinatie. Als de bladeren niet op tijd worden verwijderd, dan wordt het spoor nat en glad. Met als gevolg slijtage aan de wielen en geluidsoverlast voor de directe omgeving wanneer de trams remmen. Volgende week voert Regiotram Utrecht daarom in Nieuwegein en IJsselstein ’s nachts schoonmaakwerkzaamheden uit aan het spoor van de trambaan.

De schoonmaakwerkzaamheden zijn bij de trambaan tussen de remise in Nieuwegein en de eindhaltes Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid. De onderhoudsploeg van Strukton Rail haalt op dit deel van de trambaan bladeren weg.

Hinder
De werkzaamheden zijn tussen 01.45 en 04.30 uur. In de nachten van 8 en 9 november wordt gewerkt tussen de haltes Nieuwegein Stadscentrum en de eindhalte in IJsselstein. In de daaropvolgende nacht van 10 november werkt de onderhoudsploeg tussen de eindhalte Nieuwegein-Zuid en de wisselstraat bij de tramremise.

Het werk gebeurt ’s nachts, zodat het openbaar vervoer niet gehinderd wordt. Hinder voor de directe omgeving wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Toch is niet te voorkomen dat de machines die hiervoor worden gebruikt tijdelijk voor geluidsoverlast kunnen zorgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren