Start aanleg geluidswal Galecop

De gemeente Nieuwegein start in november met de aanleg van de Geluidswal in de wijk Galecop. De geluidswal langs de A2 wordt in noordelijke richting verlengd en voorzien van een scherm. Doel hiervan is de geluidshinder van de A2 voor de achterliggende wijk Galecop te beperken.

De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van een tijdelijke op- en afrit vanaf de A2 naar het terrein voor de aanvoer van zand en grond. Het bouwen van een overkluizing over de Galecopperwetering waarover de geluidswal wordt doorgetrokken. Het aanbrengen van een laag zand met de nodige drainage. In de periode daarna zal de aannemer steeds een nieuwe laag grond aanbrengen bovenop de zandlaag. Deze grondlagen moeten de tijd hebben om in te klinken en vormen uiteindelijk het grondlichaam van de geluidswal. Daarna kan pas het geluidsscherm op de wal geplaatst worden, naar verwachting in de loop van 2012.

De grond uit het depot in Blokhoeve wordt aangevoerd via de A2 en niet binnendoor Nieuwegein. Dit omdat de beschikbare aanvoerroutes binnen Nieuwegein (o.a. Galecopperdijk, Galecopperwetering) druk bereden worden door scholieren (naar Basisschool De Toonladder). De grond die in de Galecopperzoom ligt wordt wel aangevoerd via de Galecopperdijk en de Galecopperwetering. In verband met de veiligheid van de scholieren van en naar De Toonladder, wordt de Galecopperdijk en – wetering tijdelijk afgesloten en voorzien van waarschuwingsborden.

De gemeente Nieuwegein is al langere tijd bezig met de voorbereidingen voor de geluidswal in Galecop. Zo zijn diverse onderzoeken verricht en is een bestemmingsplanprocedure doorlopen. De afgelopen tijd bleek dat er voldoende grond in Nieuwegein voor handen is om de geluidswal mee te maken. Dit betekent een aanzienlijke kostenbesparing. Wel moest aanvullend onderzoek verricht worden om te kunnen bepalen hoe de grond het beste verwerkt kon worden. Hierdoor heeft het hele proces van voorbereidingen wat langer geduurd dan gedacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren