Regionalisering Werk & Inkomen Lekstroom (WIL)

Op 19 januari 2012 (Raadsbesluit 2011-466) heeft de gemeenteraad van Nieuwegein ingestemd met de vorming van een regionale uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen samen met de gemeenten Lopik, Houten, IJsselstein en Vianen. Dit voorstel behelst de confrontatie tussen de businesscase WIL en de businesscase Nieuwegein met bijbehorend verzoek tot het aangaan van de gemeenteschappelijke regeling Werk en Inkomen Lekstroom door de raad en het college.

Beslispunten:
1. De gemeenschappelijke regeling Werk en Inkomen aan te gaan en kennis te nemen van de businesscase Werk en Inkomen Lekstroom.
2. Voor de huidige zittingsperiode van de raad, de portefeuillehouder van Werk en Inkomen (mr. A.W. Kolff) aan te wijzen als de vertegenwoordiger van de gemeente in het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Werk en Inkomen Lekstroom en de portefeuillehouder Welzijn (Dhr.
H. Adriani) als plaatsvervanger.
3. De financiële consequenties van de businesscase Werk en Inkomen Lekstroom te verwerken in begroting.
4. In te stemmen met een uitvoeringsbudget van € 196.704 voor de implementatie fase van Werk en Inkomen Lekstroom en deze kosten te betrekken bij de najaarsnota.
5. De overeenkomst betreffende de regeling van de samenwerking tussen de gemeenten Nieuwegein en Lopik op het terrein van Werk en Inkomen te beëindigen. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk