Regionale samenwerking sociale zekerheid

Colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein en Vianen en het UWV hebben de intentie om regionaal te gaan samenwerken op het gebied van sociale zekerheid. Het voornemen is om de samenwerking verder vorm en inhoud te geven. De colleges van de zes gemeenten hebben ingestemd met een onderzoek naar de mogelijkheden van een regionale uitvoering van sociale zekerheid.
Om een gefundeerd besluit te kunnen nemen over de manier waarop deze samenwerking het beste vorm kan krijgen, wordt dit onderzoek uitgevoerd. In december 2011 zijn de resultaten van het onderzoek bekend.
Er zijn landelijk grote veranderingen op komst op het terrein van de sociale zekerheid. Deze veranderingen gaan gepaard met bezuinigingen en het overhevelen van taken naar gemeenten. Dit is de belangrijkste reden dat de gemeenten de mogelijkheden van samenwerken willen onderzoeken. De gemeenten zien samenwerking als de aangewezen manier om ook in de toekomst de sociale zekerheid zonder kwaliteitsverlies goed en efficiënt uit te voeren.
Wouter Kolff, wethouder Sociale Zaken van Nieuwegein: ‘We willen met deze samenwerking voor onze Nieuwegeinse cliënten zorgen voor een goede en efficiënte uitvoering van de sociale zekerheid. Als gemeente willen we dat zoveel mogelijk mensen weer deelnemen aan de arbeidsmarkt. In regionaal verband heeft een uitkeringsgerechtigde daar meer kans op.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk