Regionale fietsverbinding door Binnenstad

Op vrijdagavond 12 juli starten de vervolgwerkzaamheden aan de Noordstedeweg om het fietspad in het kader van de regionale fietsverbinding Binnenstad te realiseren. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Nieuwegein. De aanleg van de regionale fietsverbinding wordt in delen uitgevoerd. Dit deel betreft de rotonde Sluyterslaan Noordstedeweg en het weggedeelte tot aan de Schouwstede. De rotonde Sluyterslaan Noordstedeweg is daarom op 12 juli vanaf 21.00 uur tot en met maandagochtend 15 juli 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Aansluitend is vanaf maandag 15 juli tot en met woensdag 17 juli de Noordstedeweg tussen de rotonde Sluyterslaan tot aan de Schouwstede afgesloten voor alle verkeer.

Vanaf donderdagochtend 18 juli is het doorgaande verkeer in één richting van oost naar west weer mogelijk. Vanaf vrijdagavond 26 juli is de Noorstedeweg weer open voor alle verkeer in beide richtingen. Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt. De bereikbaarheid van het centrum wordt gegarandeerd door een omleiding met omleidingsborden. (Brom)fietsers worden via een zo kort mogelijke route over de Herenstraat, Kruyderlaan en Sluyterslaan omgeleid. De parkeergarages in de Binnenstad blijven bereikbaar.

De rotonde Sluyterslaan Noordstedeweg wordt opnieuw geasfalteerd. Het verkeer naar de binnenstad wordt omgeleid via de Richterslaan, AC Verhoefweg en Zuidstedeweg. De Herenstraat, parkeergarage onder het Stadshuis en de appartementen aan de Noordstedeweg/Lantaarnstede blijven bereikbaar via de Binnenwal. Cityplaza, theater en parkeerterrein west blijven bereikbaar via Zuidstedeweg en Kapittelstede.

Het gedeelte Noordstedeweg tussen de rotonde en Schouwstede wordt opnieuw geasfalteerd. Hiermee ontstaat de nieuwe wegindeling met het vrijliggende fietspad. De fietsers worden omgeleid via de Sluyterslaan, Nypelsplantsoen en Mendes Da Costalaan. Het centrum en de aangrenzende wijken zijn bereikbaar via de Batauweg en de Noordstedetunnel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren