Katern

Regiofinale Technasium Top Award

Leerlingen van het Cals College Nieuwegein hebben dinsdag 12 maart de regiofinale van de Technasium Top Award, die op het Cals College Nieuwegein plaatsvond, gewonnen. Deze Technasium Top Award is een landelijke wedstrijd voor de tweedeklassers van de technasia.

De leerlingen, Douwe Orij, Rowin Teunissen, Melanie Boere en Nic van der Valk uit de tweede klas havo/vwo bedachten een oplossing om waterverspilling in hotels tegen te gaan. Zij werden hierbij begeleid door hun docent Yvonne van Gils. Hun idee is als volgt: Hotelgasten betalen € 10 extra, die ze kunnen terugverdienen wanneer ze zuinig met water omgaan. In de hotelkamer wordt een stoplicht geplaatst met groen, geel en rood. Deze laat voortdurend zien of je watergebruik de goede kant opgaat. Bij een rood licht, is de hotelgast zijn € 10 kwijt. De jury was onder de indruk van dit goede idee en bestempelde hen tot winnaar van de regiofinale.

In totaal deden er 764 teams mee die strijden om een plek in de landelijke finale. We zijn erg trots dat ons team doorgaat naar deze finale die op 19 en 20 april op de Hogeschool Utrecht plaatsvindt. Tijdens de finale bouwen de leerlingen een werkend prototype van hun inzending.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk