Regentonactie groot succes

De regentonnenactie van de gemeente Nieuwegein was een groot succes: er zijn 885 tonnen verkocht. Met deze tonnen kan jaarlijks ruim 5 miljoen liter leidingwater worden bespaard. De actie is uitgevoerd in samenwerking met vijf Nieuwegeinse doe-het-zelf-zaken en tuincentra. Gezamenlijk hebben zij de inwoners van Nieuwegein gestimuleerd om gebruik te maken van regenwater om zo leidingwater te besparen.

De regentonnenactie is één van de projecten uit het Milieubeleidsplan. Dit plan loopt tot en met 2002 en heeft als motto: Samen werken aan een duurzame toekomst! De gemeente Nieuwegein heeft onlangs een nieuwsbrief uitgebracht met de resultaten van het Nieuwegeinse milieubeleid. Geïnteresseerden kunnen een e-mail met adres sturen naar ar.debree@nieuwegein.nl. De nieuwsbrief wordt dan gratis opgestuurd.

De reacties op de regentonnenactie waren overwegend positief. Alle deelnemende winkeliers gaven aan ook in de toekomst met soortgelijke acties mee te willen doen. Er gold echter wel een minpuntje: vanwege het grote succes waren de meeste winkels al snel uitverkocht. De klanten die achter het net visten, konden echter een ton bestellen die na de actiedagen alsnog is geleverd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk