Referendum 2

Naar aanleiding van mijn eerste “referendum-log” (zie onderstaand) heb ik van Chris Ytsma twee zeer uitgebreide mails gekregen. Kern van de boodschap: de gemeente werkt niet mee en geeft burgers (schriftelijke) informatie dat het referendum over niets gaat.

Wat mij betreft schiet de gemeente in de roos, want al jaaaaaaaaren geleden is het besluit tot invoeren van betaald parkeren, na een uitgebreid inspraakproces, gevallen.

(Overigens zijn er meer politieke partijen in Nieuwegein die deze werkelijkheid ontkennen en goeie sier maken met gratis parkeren, maar dat niet kunnen waarmaken, zoals Leefbaar Nieuwegein. ONS maakt het nog bonter: zeggen op straat TEGEN parkeer-regulering te zijn en stemmen op 28 juni 2004 in de raadszaal vrolijk VOOR).

Het referendum gaat dus NIET over betaald parkeren.

Ik heb Chris alsvolgt, via email, mijn reactie gegeven:

“Chris, hoi,

Ik ken de door het college uitgereikte brief niet, net zo min als ik jouw informatie(s) ken. Ik heb daarmee ook geen oordeel over de kwaliteit van het door jullie (gemeente en jouzelf) gebodene.

Mij spreekt de actie die je voert niet aan, omdat ik er van overtuigd ben, dat betaald parkeren kan bijdragen aan beheerst autogebruik en de huidige overlast op vrijdag en zaterdag als het om parkeren gaat kan voorkomen.

Over het wel dan niet betaald parkeren is een besluit al lang geleden genomen. Maar daarmee vertel ik je natuurlijk geen nieuws!

Ik ga er van uit, dat jij, met je dubbele universitaire graad, dat natuurlijk al lang weet! Niemand in Nieuwegein is immers zo ‘n goed volger van de gemeentelijke besluitvorming als jij en niemand bestudeert de besluiten zo intens als jij.

Tja, ik blijf het dus bij mijn vraag of je nu bezig bent vele Nieuwegeiners alsnog op een april-grap te tracteren, of geniet van je aankomend jubileum als handtekeningen-spaarder. Jammergenoeg heb je in je uitgebreide mails aan mij die vraag nog niet beantwoord.

Met groet,

Bert Lubbinge.”

Ik zie weer uit naar Chris’ uitgebreide reactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk