Aardappeltortilla met olijven

Aardappelen zijn een makkelijke en gezonde basis voor tal van recepten. Maak er bijvoorbeeld deze aardappeltortilla (aardappelpannenkoek/-omelet) van. Met de ingrediënten kun je naar eigen inzicht variëren. Bedenk wel dat er altijd een bindmiddel zoals geklutst ei overheen moet, anders valt je Tortilla al bij het aansnijden in stukjes uit elkaar. Voor 4 personen:
1 ui
zonnebloemolie
450 g aardappelschijfjes (zakje of zelf gekookt en gesneden)
½ potje olijven (à 240 g)
½ pakje feta-kaas (à 2×125 g, Lidl)
4 eieren, vrije uitloop of biologisch
½ bakje roomkaas light, naturel (à 250 g)
1 ciabattabrood of kleine ciabattabroodjes sla naar keuze (krop of kant-en-klaar in zak)
(cherry)tomaat, komkommer, preiringetjes, maïskorrels etc.
evt. dressing Extra: grote koekenpan Pel en snipper de ui.
Snij de olijven in plakjes.
Snij de feta in blokjes of reepjes.
Klop de eieren los met wat melk, de roomkaas, zout en peper.
Verwarm de oven naar 220°C (200°C hetelucht).
Verhit een flinke scheut olie in de koekenpan en bak de ui en de aardappelplakjes al omscheppend een paar minuten.
Schep de olijvenringetjes en de feta door de aardappelschijfjes en verdeel de aardappel gelijkmatig over de pan.
Schenk de losgeklopte eieren in de pan en zet de kookpit laag.
Bak de yortilla ca. 10 minuten tot de bovenkant droog is.
Ondertussen het ciabattabrood afbakken volgens de gebruiksaanwijzing en een salade bereiden van de sla, tomaatjes, komkommer etc.
Keer de Tortilla met behulp van een groot bord of deksel en laat de onderkant lichtbruin bakken.
Snij de Tortilla in punten en serveer hem zo warm mogelijk met het ciabattabrood en de frisse salade.
Voor de liefhebber kun je er koude mosterd- of knoflooksaus bij serveren of gewoon tomatenketchup. Vegetarisch hoofdgerecht
Tijd ca. 20 minuten Tip
Als je minder eieren wilt gebruiken, kun je 1 of twee eieren door een flinke scheut melk vervangen. Vervang niet meer ei, want dan wordt de tortilla erg vochtig en heeft het ei niet genoeg bindkracht meer om de melk aan zich te binden. Weetje
De aardappel, familie van o.a. de paprika, tomaat en tabak, bestaat voor het grootste deel uit zetmeel. Rauwe aardappel levert per 100 g zo’n 80 kCal en bestaat voor ruim 75 g uit water, ruim 17 g uit suikers, 2 g uit koolhydraten en bevat bijna 3 gram vezels. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk