Recycling van oude matrassen per 1 november

Inwoners van Nieuwegein kunnen hun oude matrassen vanaf 1 november inleveren bij het recyclingstation van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) aan de Utrechthaven. Dit is zinvol, want van matrassen zijn zo goed als alle onderdelen herbruikbaar. Inwoners konden de matrassen eerder wel inleveren, maar alleen als grofvuil. Nu worden ze in een aparte container ingezameld en daarna gerecycled in plaats van verbrand.

Het inleveren van een matras
Alle droge en niet sterk verontreinigde matrassen zijn in te leveren bij de container op het lokale recyclingstation. Natte of sterk vervuilde matrassen, met bijvoorbeeld urine- of bloedvlekken, zijn niet herbruikbaar en behoren tot het grof vuil. Een medewerker van RMN zal ter plekke de mate van vervuiling beoordelen. Handig om te weten: Inwoners moeten het matras zelf in de container deponeren. Dit kan een zware klus zijn, daarom is het advies om met twee personen te komen.

Hergebruik
Bij matrassen worden de stalen veren opnieuw gebruikt als staal. Matrasomtrekken en tussendoeken worden, eventueel na reiniging, ook opnieuw gebruikt als grondstof. PU-schuim, latex en traagschuim kunnen hergebruikt worden voor bijvoorbeeld dempingsmateriaal, isolatiemateriaal, ondertapijt, judomaten en vulling voor dashboarden in auto’s.

Minder afval
Er wordt steeds meer gerecycled. Daarmee wordt afval een grondstof voor nieuwe producten, in plaats van afval. En hoe minder afval er verbrand hoeft te worden, hoe minder luchtvervuiling en CO2 uitstoot.

One thought on “Recycling van oude matrassen per 1 november

  1. […] Inwoners van de gemeenten Baarn, Bunnik, Nieuwegein, Soest, IJsselstein en Zeist kunnen hun oude matrassen vanaf 1 november inleveren bij het recyclingstation van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). Dit is zinvol, want van matrassen zijn zo goed als alle onderdelen herbruikbaar. Inwoners konden de matrassen eerder wel inleveren, maar alleen als grofvuil. Nu worden ze in een aparte container ingezameld en daarna gerecycled in plaats van verbrand…..lees verder […]

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren