Rechtszaak zwaar illegaal vuurwerk Vreeswijk

Twee vuurwerkhandelaren stonden vandaag voor de rechter in een oude vuurwerkzaak. De mannen, 21 en 22 jaar, verkochten het zeer zware illegale vuurwerk in Nieuwegein in 2012. De mannen hadden het explosieve materiaal opgeslagen in een kelderbox in Vreeswijk. In de box lagen onder meer 72 mortierbommen en 3500 Cobra 6 explosieven.

Het Openbaar Ministerie spreekt over een zeer gevaarlijke situatie, de flatbewoners hebben groot gevaar gelopen, vindt het OM. “Als dit ontploft was, dan zou Nieuwegein in één adem genoemd zijn met Enschede”, meende de aanklager. De advocaat Van Haren van de verdachte vindt dat wel meevallen: “Het lijkt mij dat er niets aan de hand is, als er geen vuur of wat dan ook bij komt.” De mannen liepen tegen de lamp toen ze het illegale vuurwerk verkochten aan politie in burger.

De officier eiste tegen beide verdachten 1 jaar celstraf, maar daarvan wil hij dat in de zaak van P. 4 maanden voorwaardelijk werd opgelegd. Daarnaast eist hij bijna 60.000 euro terug die de Nieuwegeiner met de illegale vuurwerkhandel zou hebben verdiend. Van de S. zou 20.000 euro moeten inleveren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk