Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

De rechtspositieregeling van de Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (hierna: de Babs) is herzien. De regeling is conform het model van de VNG gewijzigd en daarmee eenvoudiger geworden. De vergoeding van de Babsen in Nieuwegein is aangepast en doet recht aan de daadwerkelijke werkzaamheden en tijd die het voorbereiden en voltrekken van een huwelijk vraagt. Voorheen kreeg een Babs een 3- of een 4 uursvergoeding voor een huwelijk in het gemeentehuis of op een externe locatie. Bij het voltrekken van een huwelijk komt tegenwoordig meer kijken, echtparen trouwen niet meer in de kerk en willen van de plechtigheid iets bijzonders maken. De Babs is daarvoor de aangewezen persoon. In de praktijk is men dus meer tijd kwijt en er is ook geen verschil of er in het Stadshuis of op een externe locatie gehuwd wordt. De vergoeding wordt daarom verhoogd, passend bij de werkzaamheden die de Babs heeft.

Beslispunten:
1. in te stemmen met bijgaande concept Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.
2. de regeling voor te leggen aan het Georganiseerd Overleg(hierna: het GO).
3. indien het GO instemt met de regeling, de regeling de dag na bekendmaking in werking te laten treden en de regeling terug te laten werken tot en met 1 januari 2013.
4. de extra kosten worden meegenomen in het legestarief voor huwelijken en verwerkt in de Legesverordening 2015. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk