Reacties op Vervoerplan QBuzz

Naar aanleiding van het plan van QBuzz om de dienstregeling voor het openbaar vervoer in de regio vanaf de zomer te veranderen, hebben veel inwoners van Blokhoeve hun stem laten horen. Zij lieten weten bezwaar te hebben tegen het verdwijnen van directe verbinding met Utrecht en Cityplaza door het verleggen van de route van buslijn 77. Velen hebben een reactie ingediend bij QBuzz, het-geen mogelijk was tot en met 21 februari.

Ook het college heeft haar bezwaar kenbaar gemaakt, hierbij unaniem gesteund door de gemeenteraad. Wethouder Peter Snoeren: “Deze negatieve gevolgen voor Blokhoeve Noord zijn wat ons betreft onaanvaardbaar. De alternatieve hal-tes betekenen een toename van de loopafstand en worden in het donker als sociaal onveilig ervaren. Wij hebben verzocht om bestuurlijk overleg over mogelijke oplossingen waarmee Blokhoeve Noord zijn directe verbinding met het centrum van Nieuwegein en het centrum van Utrecht kan behouden, ook ‘s avonds en in het weekend. Daarnaast verzoeken wij om het aantal ritten op lijn 48 niet te verminderen, lijn 74 op zondagen vaker te laten rijden, en de lijnen naar Rijns-weerd/De Uithof niet meer via Hoograven te laten rijden.”

QBuzz gaat de komende periode alle reacties verwerken. Volgens planning staat het definitieve vervoersplan in april 2016 op de agenda van het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk