Raw Urban Dance Event in DE KOM

Op vrijdag 17 juni 2022 organiseert DE KOM het URBAN DANCE EVENT. Een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij je niet alleen Breakdance battles van dichtbij kunnen aanschouwen, maar waarbij je ook uitgedaagd wordt om te proeven, te voelen en te ervaren. Tijdens dit jaarlijkse Urban Dance Event komen uit het hele land artiesten voor dance battles naar Nieuwegein. De urban scene is bijzonder divers en spreekt met zijn temperamentvolle, passionele en kleurrijke karakter een zeer breed publiek aan.

Over Urban
Urban is een verzamelnaam voor (populaire) muziek- en dansstijlen die op straat zijn ontstaan. De bekendste urban culture is waarschijnlijk hiphop en dansvormen als breakdance. In dans zie je bewegingen uit vechtsporten als kung-fu en in hiphop worden samples van Indiase muziek gebruikt. Succesfactor voor de optredende artiest is de mate waarin het publiek aanmoedigt. Het draait bij Urban Dance niet alleen om razendsnelle moves en lenige trucs. Veelal deelt de artiest in de performances met het publiek persoonlijke ervaringen met de buitenwereld en een visie op het leven; de wereld laten zien dat iedereen alles kan bereiken en alles kan zijn. Elke artiest heeft een eigen persoonlijke stijl. Door deze te delen wil Urban Dance mensen bij elkaar te brengen.

DE KOM organiseert het event samen met de bekende Utrechtse breakdance crew ADHD en bestaat uit een middag- en avondprogramma. In de middag zijn er allerlei activiteiten in en rondom het theater in de binnenstad van Nieuwegein. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor publiek van jong tot oud. De clinics en workshops staan in het teken van de urban dance en urban arts scene. Naast verschillende activiteiten zijn er verrassende demonstraties en optredens van crews en dansscholen. Ook is er een Meet & Greet met bekende dansers.

Voorafgaand zijn er op basisscholen en middelbare scholen in Nieuwegein en omstreken lessenreeksen Urban Arts. Het lessentraject bestaat uit workshops in Urban Dance, Street-art en Percussie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk