Rabarber-aardbeien-kersen flip

Rabarber een saaie groente? Een beetje wel. Maar door het in combinatie met ander fruit te gebruiken krijgt het een verrassende uitstraling. Hieronder een eenvoudig en snel recept voor een rabarbertoetje dat op meerdere manieren gepresenteerd kan worden.
In het archief kun je nog meer verrassende rabarber-recepten vinden.Voor 4 personen:
300 à 400 g rabarber
1 dl water
½ eetlepel maïzena
½ theelepel vanillesuiker
4 eetlepels diksap appel of peer
ca. 150 g aardbeien
ca. 75 g kersen Extra: kersenontpitter; 4 glazen (of coupes) of glazen schaaltjes Was de rabarberstelen, verwijder droge uiteinden en lelijke plekjes en snij ze in stukjes van ca. 1 ½ cm.
Doe de rabarber met het water in een pannetje en breng het aan de kook, laat het 5 minuten koken.
Los intussen de maïzena op in een klein scheutje water en roer het door de rabarber tot deze gebonden is.
Haal de pan van de kookpit en laat de rabarber afkoelen.
Was ondertussen de aardbeien en de kersen en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Ontpit de kersen met een speciale ontpitter en snij ze doormidden of snij ze doormidden en wip de pit eruit.
Roer door de afgekoelde rabarber de vanillesuiker en het diksap.
Schep dan om en om laagjes rabarber, kersen, rabarber en aardbeien in de glazen of schaaltjes.
Te veel werk? Gewoon de vruchten voorzichtig door de rabarber roeren en over de glazen of bakjes verdelen.
Je kunt de flip “naturel” eten of met een toefje slagroom, een beetje (vanille)vla of een bolletje ijs. Nagerecht
Tijd: ca. 15 minutenTip
Deze eenvoudige en frisse “flip” wordt een luxe toetje als je op een bordje 1 of 2 bolletjes ijs legt en de fruitsaus daar half over en half omheen schept. Garneer met een flinterdun laagje poedersuiker of zeer fijne kristalsuiker, een toefje slagroom en een blaadje frisse munt.  Weetje
Rabarber bevat veel oxaalzuur, waardoor de groente zijn specifieke behoorlijk zure smaak krijgt. Rauwe rabarber bevat nauwelijks calorieën, maar wel de vitamines B1 en B2 en vitamine C. Daarnaast bevat rabarber kalium, calcium, ijzer en wat koolhydraten. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton. (Eerdere recepten vind je in het archief , het pannetje, hiernaast).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk