Raamtellers gezocht in Nieuwegein

Wil je weten hoe druk het is in je straat? Vanaf 30 mei zijn er weer nieuwe ‘Telramen’ beschikbaar. Met dit kleine apparaatje op je raam worden automatisch fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtverkeer geteld. Samen Meten Utrecht zoekt onder andere deelnemers in gemeenten en wijken rondom de Galecopperbrug. Informatie over het project is te vinden op de website Samen meten Utrecht. Aanmelden kan tot en met 15 mei. Er zijn ongeveer 10 Telramen per gemeente beschikbaar.

Een telraam

Speciale aandacht gaat ditmaal uit naar doorgaande wegen in de wijken rondom de Galecopperbrug over het Amsterdam Rijn kanaal bij Utrecht. Van juni 2022 tot begin 2024 vinden aan de brug onderhoudswerkzaamheden plaats die tot verkeershinder kunnen leiden, ook in omringende gemeenten of wijken. Zijn de effecten daarvan te merken in bijvoorbeeld Nieuwegein, Utrecht-Leidsche Rijn, IJsselstein, Montfoort, Lopik, Oudewater, Woerden, Bunnik, Maarssen of Houten(-Noord)? Dat wordt de centrale onderzoeksvraag.

Maar met Telraam zijn allerlei interessante meetmomenten te bedenken. Bijvoorbeeld ook de wekelijkse markt, nieuwe woningbouw of de opening van een supermarkt zijn interessant om in kaart te brengen. En ook gewone straten en gewone periodes zijn belangrijk, bijvoorbeeld voor de vergelijking tussen straten en wijken. Kortom, iedereen kan zich aanmelden. Er zijn ongeveer 10 Telramen per gemeente beschikbaar.

Op dit moment doen al 60 bewoners mee aan het Telraam netwerk in de provincie Utrecht. Vanaf 30 mei zijn nog eens 100 Telramen beschikbaar. Het einddoel is een Telraamnetwerk in alle gemeenten van de provincie Utrecht. Voorwaarde om mee te doen is een raam op de eerste of tweede verdieping met vrij uitzicht op de straat. Deelnemers krijgen het Telraam een jaar in bruikleen. Aanmelden via deze website. Eind mei krijgen geïnteresseerden een bericht of hun raam geschikt is voor deelname.

Telraam is een burgermeetproject in het kader van Samen Meten Utrecht, een groeiend netwerk van burgerwetenschappers die meten aan de kwaliteit van hun leefomgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren