Katern

Raadsvergadering woensdagavond 22 februari 2023

Om te beginnen met een huishoudelijke mededeling: de Raadsvergadering van februari vindt niet plaats op een donderdag, maar al op woensdag, de 22e dus! Net als vorige maand zal de raad ook dit keer moeten besluiten over het beleid van diverse gemeenschappelijke regelingen (RMN, de GGD en de WIL). Wat staat er verder zoal op de agenda?

• Garantstelling Verbindion vernieuwing Merwestein
Voor de ontwikkeling van sportcomplex Merwestein is een lening nodig. Het college stelt voor voor deze lening garant te staan, zodat het voor Verbindion mogelijk wordt om het sportcomplex tegen gunstige financiële voorwaarden te vernieuwen. De raad heeft hier tijdens de Avond voor de Stad van 2 februari over gesproken en is afgelopen maand ook op werkbezoek geweest bij Merwestein. Deze avond zullen de raadsleden moeten besluiten of de garantstelling er komt.

• Regionale Veiligheidsstrategie Midden-Nederland
Er is een nieuwe regionale veiligheidsstrategie opgesteld. Deze strategie is opgesteld om regionaal goed samen te kunnen werken aan veiligheid en leefbaarheid. De raad wordt vanavond gevraagd een reactie op de strategie te geven.

• Hospice en logeerhuis Mondriaanlaan
Al eerder heeft de raad besloten dat het gezondheidscentrum aan de Mondriaanlaan in Wijkersloot wordt herontwikkeld. Het college vraagt de raad die avond om geld beschikbaar te stellen om te starten met het ontwerpen van een hospice en logeerhuis op deze locatie.

• Vermogensnormen kwijtschelding gemeentelijke belastingen
De overheid heeft bepaald dat inwoners kwijtschelding kunnen aanvragen voor gemeentelijke belastingen als ze die niet kunnen betalen. De gemeente moet zo’n aanvraag beoordelen. Met het voorstel dat nu op tafel ligt wil het college ervoor zorgen dat de criteria voor deze beoordeling soepel zijn, zodat er zo min mogelijk mensen in de financiële problemen komen.

Zoals bij elke vergadering is er ruimte voor mondelinge vragen door raadsleden en bestaat de mogelijkheid om moties in te dienen. Mondelinge vragen moet uiterlijk 24 uur van tevoren zijn ingediend bij de griffie. De volledige agenda, alle bijbehorende stukken en de livestream vindt u via deze livestream.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk