Verhuurders Kamers met Aandacht gezocht

Op jezelf gaan wonen is een grote stap. Het is fijn als je soms terug kunt vallen op ouders of vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is? Kamers met Aandacht zoekt Nieuwegeiners die woonruimte willen verhuren, maar ook een steuntje in de rug bieden. Om jongeren tussen 18 en 23 jaar, met een achtergrond in jeugd- of pleegzorg, op weg te helpen naar zelfstandigheid en een kansrijke toekomst.

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden; een kamer in een woonhuis, een studentenflat, een tuinhuis enzovoort. De aandacht kan ook variëren, daarop worden jongeren en verhuurders zorgvuldig gematcht: van af en toe een luisterend oor tot eens per week samen eten of hulp bij de financiën.

Kamers met Aandacht
De NOS maakte een reportage over Daphne (22). Zij dreigde thuisloos te worden, maar woont nu bij Peter en Wietske. Dankzij hen heeft ze weer vertrouwen in de toekomst.

Hebben we uw aandacht?
Meld u aan voor een online informatiebijeenkomst over het verhuren van een Kamer met Aandacht. Of kijk op deze website voor profielen van zoekende jongeren en algemene informatie

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk