Raadstede krijgt groene make-over

Sinds begin deze week wordt er hard gewerkt aan de Raad­stede in de binnenstad van Nieuwegein. Dit stukje Nieuwegein is straks groener, mooier en aantrekkelijker. De plantvakken krijgen een grote opknapbeurt. Er komt nieuwe beplanting in, met afwisseling in vorm en hoogte. Ook komen er banken en een speeltoestel voor kinderen.

De Grote Tuinverbouwing
Vorig jaar mei is al een start gemaakt met het vergroenen van de Raadstede. Tijdens het SBS6 programma De Grote Tuinverbouwing werd alles opgefleurd en kwamen in de kuil aan de Laag Raadstede vaste plantenbakken. Die bak­ken blijven staan. Zo sluit het groen in de kuil mooi aan bij de nieuwe beplanting aan de Raadstede.

Hoe lang duren de werkzaamheden?
De werkzaamheden aan de plantvakken en banken duren ongeveer een maand. De gemeente probeert de overlast daarvan zoveel mogelijk te beperken. Zo is het gebruik van groot materieel voornamelijk in de ochtend, omdat het dan het rustigst is. Als de plantvakken en bankjes klaar zijn, volgt het speeltoestel.

Co-creatie
Dit project is een samenwerking tussen Wereldhave, ontwerpburo Buitenom en de gemeente Nieuwegein. Winkeliers, omwonenden en win­kelend publiek hebben meegedacht. Met deze make­-over geeft de gemeente gehoor aan de vaak genoemde wen­sen tijdens co-­creatie bijeenkomsten: meer groen in City, meer groen op ooghoogte, zodat je het ook ervaart als groen, meer speelplekken en meer banken.

City vernieuwt
In City worden de komende jaren in totaal tussen de 1.500 en 2.000 nieuwe woningen gebouwd. Met aandacht voor kwalitatief goede, betaalbare, sociale en middeldure huurwoningen en woningen met zorg. Ook komt er een nieuw, modern knooppunt voor tram en bus, evenals goede fiets­ en looproutes. Doel van de verdere vernieu­wing is om City groener, le­vendiger, aantrekkelijker en duurzamer te maken. Waar mogelijk worden de ideeën in co-­creatie uitgewerkt.

Carolien Oomes van ontwerpburo Buitenom uit Rotterdam heeft het ontwerp gemaakt

One thought on “Raadstede krijgt groene make-over

  1. John

    Eerder schreef ik al, dat men het groen in de wijken moet snoeien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren