Raadslid Meese bewondert eerste Nieuwegeinse woonzorgservicezone

Nieuwegein, 11 mei 2009

Raadslid Meese bewondert eerste Nieuwegeinse woonzorgservicezone-flats

Vandaag heb ik een kort bezoek gebracht aan de officiële opening van de eerste elf Nieuwegeinse woonzorgservicezone-appartementen. Vandaag overhandigde wethouder Breuer de eerste sleutel van appartement 1 van deze in het Dijkhuis gelegen woningen. De bedoeling is dat Nieuwegeiners in deze woningen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Dat kan door de woonfactor te mengen met het zorgelement.

Bewoonster van deze woning mevrouw Van Willigenburg gaf aan zeer blij en tevreden te zijn en ook andere aanwezigen gaven blijk van hun waardering voor dit project. Ook GROEP MEESE ondersteunt dit initiatief, waarbij ouderen gefaciliteerd worden om langer “zelfstandig” te blijven wonen.

Meese hoopt dat de gemeente Nieuwegein in samenwerking met de woningbouwvereniging en de zorgverleners (in dit specifieke geval Mitros en Zorgspectrum) meer initiatieven zoals in het Dijkhuis gaat mogelijk maken.

“Deze woningen lijken in de verste verte niet op een doorsnee verpleegtehuiswoning, maar zijn zeer ruim, comfortabel, gezellig en bovendien voorzien van faciliteiten die zorgondersteuning behoeven. Bij veel mensen bestaat vaak enige terughoudendheid wanneer er over wonen in een “bejaardentehuis” gesproken wordt, maar dit is echt niet nodig bij deze woonzorgservicezone-units in het Dijkhuis.”

Met vriendelijke groet,

Petra Meese

Informatie GROEP MEESE

Fractievoorzitter en raadslid Petra Meese; 030 6043869

PMPMeese@wanadoo.nl

www.twitter.com/pmeese

www.s-o-s-gal.hyves.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk