Raadsleden verrast door sluiten bieb in de wijk

16 september jongstleden hield Movactor een voorlichtingsbijeenkomst met betrekking tot de nieuwe huisvesting in Nieuwegein Zuid. Tijdens deze bijeenkomst, waar ook enkele raadsleden aanwezig waren, werden de bezoekers verrast door de mededeling dat in de nieuwe huisvesting geen bibliotheekvoorziening zal worden ingericht en dat de bibliotheek door de bezuinigingen niet meer in staat is om steunpunten in de wijken in te richten. Naar aanleiding van deze mededeling heeft de Christen Unie/SGP (CU/SGP) vragen gesteld aan het college van B&W.

In een brief ex Art. 42 wil de CU/SGP weten of de sluiting een gevolg is van de bezuinigingen door de gemeente en wat zij er aan gaat doen om met het bibliotheekwerk in de wijk te houden. In het Beleidskader Bibliotheek Nieuwegein 2011-2015 (stuk nr. 2009-297) staat immers: “Om de minder mobiele doelgroepen te bedienen zijn er (2 of meer) wijk-steunpunten/nevenvestigingen. Hier is een beperkt deel van de collective aanwezig, maar alle banden/boeken kunnen hier wel geleend en ingeleverd worden. Klein maar fijn is het devies: laagdrempelig en van alle gemakken voorzien, in een aantrekkelijk jasje.” Graag wil de CU/SGP weten wat het college gaat doen om de aanwezigheid van de bibliotheek in de wijken te waarborgen.

Het college van B&W is momenteel met de bibliotheek in gesprek over verdere invulling van de bezuinigingen. Op redelijk korte termijn zal de uitkomst hiervan bekend worden gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren