Nederlands record vingerhaken naar Nieuwegein

In het begin van het schooljaar hebben een paar meiden uit groep 8 van de basisschool De Schouw het idee opgepakt om met de hele klas een hele grote bol te gaan vingerhaken. Nadat zij dit voorstel voor de groep hadden gedaan, bleek er nog weinig interesse voor te zijn. Juf Debby van der Peet: ‘Een paar maanden later kwamen zij met een hele grote bol in de groep. Zij waren zonder de steun van de rest van de groep doorgegaan met hun idee. De kinderen van de groep waren zwaar onder de indruk. De meiden hadden de smaak te pakken en gevoed door het enthousiasme van de rest van de groep, kwamen ze met een nieuw idee. Waarom niet met de hele groep voor het Nederlands record gaan? Dat trok de aandacht…….een record, daar wilden ze wel aan meedoen!’

Al snel kwam dit idee bij een ouder uit een andere groep terecht en zij bood aan de wol te willen leveren, maar……was het dan niet leuk als meerdere kinderen hier aan mee zouden doen?

Juf Debby: ‘Na overleg met de groep werd besloten de hele school om hulp te vragen, om zo met alle kinderen van De Schouw het record vingerhaken te gaan verbreken. Wat begon met een spontaan idee van een paar meiden is uiteindelijk uitgegroeid tot een ware vingerhaakverslaving door de hele school. Vijf maanden lang zijn de kinderen van de groepen 3 t/m 8 aan het vingerhaken geweest. Ieder vrij moment van de dag werd benut. Elke ochtend gingen er een paar kinderen uit groep 8 “de vingerhaakfabriek” in om al het gehaakte werk op te meten en op te rollen.’ Inmiddels heeft de school de 10 km bereikt en is het Nederlands record vingerhaken bij deze verbroken!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk