Raadsleden op fietsbezoek in Houten

Vandaag was een delegatie van de gemeenteraad van Nieuwegein te gast in buurgemeente Houten om de kunst van de Fietsstad af te kijken. Onder aanvoering van wegkapitein Hans Reusch werd langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Houten gepeddeld. Op de gemeentegrens wachtte Houtens verkeersmedewerker Herbert Tiemens de raadsleden Erik van de Voort (D66), Peter Snoeren (D66), Johan van Everdingen (VVD), Erna Kotkamp (GroenLinks), Casper Langerak (PvdA), Erica van Alfen (PvdA) en twee ambtenaren op.

Na een korte koffiepauze in het Oude Dorp werden fietsstraten bezichtigd en werd even stil gestaan bij het Fietstransferium onder het perron in het centrum. De dubbellaags fietsenrekken zijn net van een ander slag dan in de Nieuwegeinse binnenstad en werden uitgebreid beproefd (foto door Herbert Tiemens). Via woonstraten die zijn omgebouwd tot fietsstraten, werd koers gezet naar het nieuwste winkelcentrum Castellum. Hier bleken fietsers ook net mensen te zijn, die hun fiets graag direct bij de ingang van de supermarkt neerzetten.

Het onderwerp ‘schoolomgevingen’ kwam aan bod bij basisschool ‘De Vlinder.’ Na nog even stil te hebben gestaan bij de inprikken Het Meer werd weer koers gezet richting het Oude Dorp. Voordat daar werd aangekomen, moest het peloton nog een col in de buitencategorie in de vorm van de brug over de spoorlijn bedwingen. Tijdens het tweede rondje koffie bleek dat de raadsleden over veel zaken nog niet uitgesproken waren en dat Houten tot heel wat inspiratie voor Fietsstad Nieuwegein had geleid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk